Jeg har blitt en damper!

dampeutstyr

I bildet over ser du dampmaskinen/batteriet som pappa sendte med meg etter vinterferien, slik at jeg skulle ha noe å dampe på mens jeg ventet på min egen bestilling. I tillegg fikk jeg en eske som inneholdt en flaske med hans favorittsmak med e-væske, og en drøss med patroner. I bildet ser du også dampmaskinen som jeg bestilte til meg selv, og fire flasker med e-væske i forskjellige smaker.

Da mamma og pappa gikk over fra vanlige sigaretter til e-sigarett for omtrent ett år siden, var jeg egentlig dømt til å begynne selv. Jeg er nemlig min fars datter, og alt pappa synes er kult og bra, synes automatisk jeg også er kult og bra. Når i tillegg mamma er like entusiastisk, da finnes det rett og slett ikke håp.

Jeg prøvde snus for første gang i 8.klasse på ungdomsskolen, men begynte vel ikke å snuse fast før i 9.klasse. Jeg husker veldig godt den dagen mamma fant ut at jeg snuste. Det var dagen før konfirmasjonen min, og jeg skammet meg sånn! Samtidig så var det jo kult å snuse i min vennegjeng på den tiden, så det ble jo ikke akkurat til at jeg sluttet. Det angrer jeg veldig på. Overleppa mi har blitt veldig skeiv, og fortennene mine var på et tidspunkt så missfarget at jeg måtte få dem «lakkert». Likevel klarte jeg ikke å slutte med snusingen, selv etter utallige forsøk. Jeg var nesten blitt litt glad i den snusen faktisk, og synes det var skikkelig koselig å snuse mens jeg gjorde lekser.

I fjor hadde jeg faktisk klart å legge snusen helt på hylla i 3 måneder, men så kom jeg opp i matematikk R2 og fysikk 2 til eksamen… Da knakk jeg sammen av angst, og løp til butikken for å kjøpe snus. Skulle jeg nå sitte timevis i flere dager å regne, måtte jeg ha snus. Men nå er jeg altså så lei. Snus er dyrt. Snus er helseskadelig, og inneholder mange skadelige tungmetaller. Og ikke minst, tobakksindustrien driver med barnearbeid, og det har jeg ikke lyst til å støtte!

Jeg kjøpte meg e-sigarett fordi jeg ikke er helt klar for å legge nikotin på hylla, og for at det skulle bli enklere å holde meg unna snusen. Den jeg har kjøpt meg ser jo nesten litt ut som en sigar, og så har den så fin blåfarge, så jeg føler meg ganske kul når jeg sitter å damper, og ekstremt harry. I min verden er harry positivt.

E-sigaretten min kjøpte jeg fra damping.no, og det tok 2-3 dager før jeg fikk den i posten. E-væske bestiller jeg fra Storbritannia, fra en nettside som heter wickedeliquid.co.uk og det tok 6 dager før jeg fikk min første bestilling. I min første pakke bestilte jeg smakene melkesjokolade, «hot chocolate», blåbær og vanilje. Alle med 18mg nikotin. Foreløpig har jeg bare smakt på melkesjokoladen, og er litt skuffet. Den er kanskje litt for søt for meg, jeg vet ikke, klarer ikke å bestemme meg for hva jeg synes om den. Håper at den andre sjokoladesmaken er mørkere.

Nå sitter jeg jo å damper på min elskede dampmaskin størstedelen av tiden jeg er våken i løpet av et døgn, og det merkes. Jeg kjenner at det irriterer slimhinnene i halsen, og at jeg hoster litt av og til. Forhåpentligvis klarer jeg å gå over til nikotinfri e-væske etterhvert, og at jeg til slutt slutter med dette tullet. Inntil videre er jeg en stolt damper, og husker alltid å sette dampmaskinen min til lading før jeg legger meg.

dampmaskinen

3 Responses to “Jeg har blitt en damper!”

 • Jan sier:

  Lykke til med dampingen!
  Jan Sisste blogginnleggblog post ..Dansmoke Reiser Med Ryanair

 • Hei Marte

  Først og fremst, lykke til med røykeslutten. Håper det går bra.

  Så vil jeg tipse deg om Helsesigaretten. Først og fremst er det en sånn «sig-alike», det er ikke sikkert du er så interessert i det. Det er først og fremst for begynnere.
  Men Helsesigaretten får du også som e-væske til «dampmaskinen» din.

  Helsesigaretten er laget i Norge, og vi har ganske god peiling på hva vi holder på med. Vi lager e-væsken her i Norge for å kunne være helt sikker på hva som er i den. Og vi mener at du ikke skal få irriterte slimhinner av Helsesigaretten e-væske. Vi bruker kun de beste råvarene vi kan finne. Og vi har lett en stund.

  Håper at dette kunne være av interesse for deg, for vi liker ikke å høre at slimhinnene dine blir irriterte. Slik skal det ikke være. Helsesigaretten er laget for å unngå slikt.

  Ta gjerne kontakt.

  Vennlig hilsen
  Helsesigaretten

 • SmokeSmart sier:

  Gratulerer! Du har tatt et stort steg mot en bedre helse. Undersøkelser viser at du unngår skadelige stoffer og kan spare mye penger sammenlignet med vanlige sigaretter og snus.
  SmokeSmart Sisste blogginnleggblog post ..Ukritisk journalistikk om e-sigaretter

Leave a Reply

CommentLuv badge

Populære norske blogger
Marte

Velkommen skal du være! Jeg heter Marte Øverås, er 20 år, og kommer fra Lofoten. For tiden går jeg på folkehøgskole, hvor det går mye i revy, sang og dans. Håper du liker bloggen min, den er akkurat opprettet så det vil nok foregå store forandringer i layouten den første tiden.

Følg meg på sosiale medier!
Twitter: @loonern
Instagram: @hallays
ToppBlogg - toppliste for bloggere